BAHAN BASE
110 gm butter -cairkan
200gm biskut disgetive-hancurkan.,blend po boleh
50 gm almond flakes-toast
#campukan semua bhn padatkan dibhgn bwh loyang..tekan2kasi padat chilled kan.#
#slps di chilled bleh juge dibakar skjp utk rangupkan#
FILLING
2 buku cream cheese philadelpia
30 gm butter
120 gm gula castor
1 bj lemon -ambil jus 1 sudu+parutan kulit lemon-terpulang
30 gm tpg jagung diayak
1 kotak whipping cream...(200-300 gm)@1 tin nestle reduce cream
4 bj telur-pukul sedikit-gune garfu jew
150 gm bluebery filling
CARANYA
1..pukulcream cheese,butter hgga smooth
2..masukkn gula,parutan n jus lemon,tepung jagung-pukul lg
3..masukkn whipping cream@reduce cream-pukul hngga pekat
4..masukkn telur yg tlh dpukul sedikit-pukul smpai sebati,jgn lama
5..tuangkan separuh adunan di ats lapisan base tadi...ratakan bluebery dan tuang baki adunan
6..bakar dlm waterbath suhu 150 -1jam..biarkan sejuk dalam oven
TOPPING
1tsp gelatin-5 gm
30ml air panas
150 gm blubery filling
#larukan gelatin dalam air panas..kacau hngga gelatin larut..tambahkn blueberypie filling...curahkn atas kek yg telah sejuk..#
SELAMAT MENCUBA
heppy besday pait.....sedey nk ambik ganbar kek yg tertinggal...ni tgh lawa |
No comments:
Post a Comment